Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin, şirketlerin değişken hisseli şirketlerle yurtıdşında halka arz olmalarını sağlayan kanun açığını kapatarak bu şirketlerin yurtdışında halka arz olmasını yasaklamış olacak. Bloomberg News’in haberine göre, halka arz yasağının bu ay tamamlanacak yeni yurtdışı Borsaya kote olma yasasında yer alacağı belirtildi.

Çin’deki teknoloji şirketleri değişken hisseli tüzel kişi yapısıyla Hong Kong’da arz olabilecek fakat bu da düzenleyici kuruluşların denetimine tabi olacak. ABD ve Hong Kong’da halihazırda borsaya kote bulunan şirketler ise düzenleyici kuruluşların denetimine olanak sağlayacak şekilde gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda olacak.

Çin Didi’den ABD borsalarından çıkmasını istedi

Çinli düzenleyici kuruluşlar, Didi Global Inc.’nin üst düzey yetkililerinden, ABD borsalarının kotundan çıkmaya yönelik bir plan oluşturmalarını istemişti.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Çin’in teknoloji alanındaki regülatörünün, hassas verilerin sızmasına yönelik endişelerden dolayı, Didi’nin yönetiminden New York Borsası’ndan çıkmalarını istediğini kaydetmişlerdi.

Ülkenin veri güvenliğinden sorumlu kuruluşu Çin Siber Uzay İdaresi’nin Didi’ye hükümetin onayına tabi hassas detaylar üzerinde çalışma talimatı verdiği belirtiliyor.