Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Doğu Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Şi Yi, yaptığı açıklamada, Tayvan çevresindeki sularda ve hava sahasında yürütülen tatbikatların sona erdiğini duyurdu. Tatbikatlardaki görevlerin başarıyla tamamlandığı, ordunun müşterek muharebe kabiliyetinin etkin şekilde test edildiğini aktaran Sözcü Şi, Tayvan Boğazı'ndaki durumu izleyeceklerini ve muharebeye hazırlık tatbikatları düzenli olarak icra edeceklerini belirtti.

Çin yönetimi ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından hızla Tayvan Boğazı'nda tatbikat kararı almıştı. Bu tatbikatların 7 Ağustos'a kadar sürmesi öngörülürken Çin ordusu Tayvan yakınında yeni bir tatbikata başlandığını duyurmuştu.

Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang hafta sonu gazetecilere verdiği demeçte, “Çin, bölgesel barış ve istikrarı bozmak için vahşice askeri eylemleri kullanıyor. Baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Özgürlük ve demokrasiyi savunuyoruz ve Tayvanlıların Çin’in güç göstererek ve kılıç sallayarak kapımızda yaptığı zorbalık eylemlerini onaylamadığına inanıyoruz” açıklamasını yapmıştı.