Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng haftalık düzenli açıklamasında, Çinli yetkililerin gelecek dönem için anlaşma metni üzerinde ABD’li temsilcilerle yakın iletişim halinde olduğunu söyledi.

Gao, “İki taraf anlaşmanın ilk aşama metni için konsültasyon halindeler ve gelecek aşamalar için görüşmeler sürüyor” dedi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Pekin, Çin’in tarifelerin kaldırılması karşılığında ABD’den daha fazla tarım ürünü ithal etmesini öngören ve geçen hafta prensipte yapılan anlaşmayı imzalamak için daha fazla müzakere talep ediyor.

ABD ise Çin’in, soya fasulyesi, domuz eti ve diğer tarım ürünlerinin alımını aşama aşama artırarak 40-50 milyar dolarlık ürün seviyesine getireceği konusunda uzlaşıldığını belirtti. Bununla birlikte Çin’den bu konuya ilişkin bir konfirmasyon gelmedi.

Gao,” Çinli şirketler alımlarını iç pazardaki talebe göre ayarlayacaklar. Çin geniş bir piyasa. Ticaret savaşının mümkün olduğunca çabuk sona ermesi ve tarifelerin kaldırılması tarımın da dahil olduğu ekonomi ve ticaret alanında çift taraflı işbirliği için destekleyici olacaktır.” dedi.