Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pandemiden toparlanan fabrikaların artan elektrik talebi, ülkenin temel yakıtı kömürde arzın sıkışmasına neden olurken, bir dizi kaza sonrası uygulamaya koyulan güvenlik önlemleri ülke içi madenlerdeki üretim üzerinde baskı oluşturdu.

Zhengzhoutermal kömür vadeli kontratları Pazartesi günkü işlemlerde yüzde 7,6 artarak ton başına 1.106,8 yuana kadar yükseldikten sonra bir miktar gevşedi ve rekor kapanışa yöneldi. Kömür üreticilerinin hisse senetleri de değer kazandı. ChinaShenhua Energy Co. hisseleri yüzde 6.9 kadar yükseldi.

FengkuangCoal Logistics, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun geçen hafta ondan fazla kömür üreticisi ve elektrik şirketi ile bir araya gelerek, bu şirketlerden kışın yaklaşması ile birlikte ısınma dolayısıyla artacak talebe hazırlıklı olmalarını ve fiyatlara istikrar kazandırmaya yardım etmelerini istediğini kaydetti.

Toplantıya katılan kamuya ait elektrik devi China Huadian Corp., Perşembe günü yaptığı açıklamada, yakıt bölümüne, ithalat dahil, kömür stoklarını artırmaya yönelik adımlar atması talimatı verdiğini kaydetti.