Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Çinli yetkililer yeni koronovirüsün etkilerinden kurtulmak için mücadele eden işletmeleri blockchain teknolojisi ile desteklemek istiyor.

Dış Ticaret İdaresi Başkan Yardımcısı Xuan Changneng cumartesi yaptığı basın toplantısından Çin Yeni Yılı tatilinden bu yana 87 Çin merkezli işletme sınır ötesi pilot blockchain finans platformundan 200 milyon dolardan fazla kredi aldığını söyledi.

Online hizmet veren WeBank Bilişim Daire Başkanı Henry Ma, " (Virüsün etkileri nedeniyle) güvensizlik, bilgi paylaşım eksikliği, denetim zorluğu olumsuz etkilerini daha da arttırdı. Sınır ötesi finansal blockchain platformu daha büyük rol oynayabilir. Blockchain teknolojisi orta ve küçük ölçekli işletmelerin ihracatta finansman, kredi desteği alma verimliliği ve rahatlığından yardımcı olacaktır" dedi.

Çin'de virüsten etkilenen en çok küçük işletmeler oldu. Merkezi ve yerel hükümetler ulusal ekonomik büyüme ve istihdamın yarısından fazlasına katkı sağlayan küçük işletmeleri desteleyeceklerini açıkladılar.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Liang Tao, cuma öğleden sonra bankalar ve finans kurumlarının virüsle savaşmak için 537 milyar yuan'dan (76.9 milyar dolar) fazla kredi sağladığını söyledi.