Advertisement
HABERLER ABONE OL


IDC, kilit ABD piyasasının, satışların koronavirüs salgını ile birlikte 2020 yılının ilk çeyreğinde çok sert bir düşüş gerçekleştirmesinden beri ilk kez küçüldüğünü kaydetti. IDC, sektörde genel büyümenin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde, en güçlü tedarik zincirlerinden birine sahip Apple Inc.’nin yıllık büyümesi yüzde 10 olurken, Dell Technologies Inc.’nin gelişen piyasalardaki ivmenin yardımı ile yüzde 27’lik bir sıçrama göstermesi ile birlikte yüzde 3,9 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. IDC, ABD’nin detaylı bilgisayar sevkiyat rakamlarını bu hafta açıklayacak.

Pandemi süreci, daha esnek ve uzaktan çalışma koşullarına geçişi hızlandırdı ve bundan kaynaklanan talep artışı devam etti. Bu durum, satışların son üç aylık döneme kadar, her çeyrek dönemde iki haneli oranlarda artmasına neden oldu ve bunun sonucu, temel parçaların kıtlığında artış ve siparişlerin yerine getirilmesinde ve üretim kapasitesinin sağlanmasında gecikmeler meydana geldi.

IDC’nin Mobil ve Tüketici Araçları Takipçileri’nden sorumlu araştırma müdürü Jitesh Ubrani, “PC sektörü, tedarik ve lojistik zorluklarından olumsuz etkilenmeye devam ediyor ve ne yazık ki bu sorunların çözümünde son aylarda fazla bir iyileşme sağlanmadı. Bazı sağlayıcıların sevkiyatı çeşitli piyasalar arasında önem sırasına göre yeniden sıraladıklarını görüyoruz ve bu durum, gelişen piyasaların büyüme ivmesini korumasını sağlarken, bazı olgun pazarların yavaşlamasına yol açıyor” dedi.