Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Clearstream Banking ve Euroclear Bank, 18 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere ortak iletişim platformu Bridge üzerinden Türk Lirası cinsinden işlemlerini askıya alma yönünde ortak karar aldı.

Uluslararası takas ve saklama kuruluşu Clearstream'in internet sitesinde Perşembe günü yayınlanan açıklamaya göre söz konusu karar, TL'de Covid-19'a bağlı likidite kısıtlamaları nedeniyle alınırken, Cuma akşamından itibaren TL'de takas bilgilerinin reddedileceğini bildirildi.

Clearstream'in açıklamasında "Türk Lirası'nda Covid-19'a bağlı likidite kısıtlamaları nedeniyle, Bridge üzerinden yapılan lira işlemleri artık uygun koşullarda takas edilemez. Bu nedenle Clearstream Banking ve Euroclear Bank bu hizmetin geçici olarak askıya alınması yönünde karar aldı." dendi.

Bununla birlikte açıklamada Clearstream Banking yoluyla Türkiye'ye olan ve iç takasının normal şekilde devam edeceği ifade edilirken müşterilere tampon olarak bir miktar lira nakit hesabı tutulması tavsiyesinde bulunuldu.

TL, 7 Mayıs'ta 7.2690 seviyesini görmesinin ardından Cuma günü 6.9013'e kadar geriledi.

Buralarda işlemlerin devam edeceği ancak karşılıklı takas işleminin böylece bu iki kuruluş arasında sonlanmış olacağı belirtiliyor.