Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto para Borsalarından biri olan Coinbase Inc., baskıcı rejimlere casus yazılım satışıyla bağlantılı olduğu iddia edilen bir şirketi satın alması sonrasında karşı karşıya kaldığı tepkden dolayı işten çıkarma yoluna gitti.

Coinbase'in kurucu ortağı Brian Armstrong, Pazartesi günü kaleme aldığı blog yazısında İtalyan blockchain analiz şirketi Neutrino'nun alımına ilişkin “Bir kripto para şirketi olarak misyonumuz ve değerlerimiz perspektifinden her şeyi düzgün bir şekilde değerlendirmedik.” dedi.

Neutrino'nun alımını 19 Şubat'ta açıklayan şirket kısa zamanda kullanıcıların sert tepkisiyle karşılaştı. Neutrino'nun CEO'su Giancarlo Russo, araştırma biriminin yöneticisi Marco Valleri ve teknik birimin yöneticisi Alberto Ornaghi, BreakerMag makalesine göre eski Hacking Team üyeleri idi.

Motherboard haberine göre Hacking Team aralarında Kazakhstan, Suudi Arabistan ve Sudan'ın da bulunduğu ülkelere casus yazılım satışı yaptı. ABD'li FBI ve DEA de Hacking Team'in müşterileri arasında bulunuyor.

“Geçen hafta bununla ilgili daha fazla bilgi edinmek için zaman harcadık.” diyen Armstrong, daha önce Hacking Team'de çalışanların Coinbase bünyesinden çıkartılacağını ekledi.

Coinbase sözcüsü konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayı reddetti.