Advertisement
HABERLER ABONE OL

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg HT'ye Türkiye’de yıl sonu yüzde 8,3’lük bir büyüme beklediklerini, Merkez Bankası’nın TÜFE beklentisini revize etmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomist büyümeyi Türkiye için olumlu gördüklerini, endişelerinin daha çok Merkez Bankası ve para politikalarının güvenilirliği ile alakalı olduğunun altını çizdi. Ghose, “Büyüme iyi geleceğe benziyor. Bizim beklentimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklentisine yakın. 2. Çeyrekte yıllık olarak yüzde 20’lik bir beklentimiz var. Yıllık bazda önümüzdeki çeyreklerde biraz daha az büyüme görülebilir. Bütün yıl yüzde 8’ın üzerinde gelebilir” dedi.

TÜFE için yukarı yönlü revizyon gerektiğini söyleyen Ghose, “Son anketlere baktığımızda yüzde 15,6’lık beklentisi olduğunu görüyoruz. Bunun yukarı çıkması gerekebilir. Merkez Bankası hala yıl sonu için yüzde 12,2’lik tahmini sürdürüyor. Tahminlerde bu tarz bir değişiklik olursa nasıl faiz indirimi yapılacağını görmek ilginç olacaktır. TL için önümüzdeki aylarda en önemlisi bu olacaktır” dedi.