Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg’in haberine göre konu hakkında bilgisi olan kişiler, Couche-Tard’ın beş yıl boyunca Carrefour için harcamayı planladığı 3,6 milyar dolarlık tutarı, öncelikle yatırım ve maliyet kesintileri için kullanacağını söyledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire Cuma günü yaptığı açıklamada, başka bir Fransız süpermarket zincirinin daha önce yabancıların eline geçmesiyle ilgili endişelerini paylaşmıştı.

Ülkenin gıda arzı üzerinde iç denetimi sürdürmesi gerektiğini dile getiren Le Maire, anlaşmaya "açık ve kesin bir ret" vermeye hazır olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından Carrefour hisseleri yüzde 5,2 oranında düştü.

Daha önce Fransa’nın Kanadalı market zinciri Alimentation Couche-Tard'ın Carrefour'u 20 milyar dolara satın alma teklifini değerlendirmek için çalışmalar yaptığı belirtilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin satın alma teklifinin sektör üzerindeki etkisini değerlendirecekleri aktarılmıştı.

Carrefour, Fransa'da yaklaşık 100 bin kişiyi istihdam eden ülkenin en büyük özel işvereni konumunda yer alıyor. Analistlere göre iki şirket arasında coğrafi bir örtüşme bulunmuyor.