Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çözümevi Danışmanlık’ın desteğiyle hazırlanan, Hande Berktan’ın moderatörlüğünü üstlendiği Dijital Gündem, 28 Eylül’de Bloomberg HT ana sayfasından canlı yayınlandı.

İzleyicileri teknolojinin uçsuz bucaksız dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkaran programa, FLO Bilgi Teknolojileri ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Burak Aktaş ve Çözümevi Danışmanlık Yönetici Ortağı Dilek Çolak konuk olarak katıldı.

FLO’nun, hazırlıktan uygulamaya tüm süreçleri uzaktan yürütülen dijital dönüşüm projesi, teknolojideki son gelişmeleri ışığında değerlendirildi.

Çok kanallı ve çok markalı entegre bir alışveriş platformu olarak geleceğin alışveriş deneyimini şimdiden yaratmaya odaklanan FLO’nun dijital dönüşüm alanında başladığı çalışmaların yanı sıra, teknolojinin perakende sektörüne sunduğu fırsatlar ve veriyi yönetmenin sağladığı katma değer konuşuldu.

Bilgi paylaşımı ve iletişim şekilleri çok değişti

Teknolojide pek çok alanda değişim yaşandığını ancak en önemlisinin bilgi paylaşımı ve iletişim şekillerinin değişimi olduğunu söyleyen Çözümevi Danışmanlık Yönetici Ortağı Dilek Çolak, “Verileri toplamak, analiz etmek ve kullanılabilir hale getirmek, şirketler açısından özellikle rekabette çok ciddi avantajlar yaratıyor. Bugün nesnelerin interneti aracılığıyla ya da makinelerden toplanan pek çok veriyle şirket içindeki süreçleri otomatize etmek mümkün oluyor” dedi.

24 yıllık deneyime sahibiz

Çözümevi olarak 24 yıllık deneyimleriyle dijital dönüşüm projeleri yaptıklarını belirten Çolak, hizmetlerini temel olarak 3 ana kategoride topladıklarını söyleyerek şunları paylaştı:

“Şirketlerin yol haritalarındaki projelerde, uygulama aşamasının başından sonuna kadar onlara destek veriyoruz. Projelerini tamamlayan şirketlere, sahip oldukları teknolojik altyapının sürekli gelişmesi, iyileşmesi ve sürdürülebilir olması için 7/24 hizmetler sunuyoruz. Ayrıca strateji grubumuz aracılığıyla şirketlere danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Bütün bunları yaparken, 3 teknoloji platformu kullanıyoruz: Bunlardan önde geleni, iş uygulamaları alanında dünya lideri şirketlerden biri olan SAP, diğeri ise içerik yönetiminde uzmanlaşan OpenText. Ayrıca Ar-Ge ekibimizin ortaya koyduğu çözümler de var. Son 2 yıldır sektörel anlamda edindiğimiz deneyim ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlardan yola çıkarak kendi ürünlerimizi geliştiriyoruz.”

“Çözüm ortaklarımızın birlikte çalışma ve üretme kültürüne sahip olmasını bekliyoruz”

Geleceğin alışveriş deneyimini yaratmak için çalıştıklarını, bu sebeple de çok boyutlu ve katmanlı bir teknolojik dönüşüm süreci yürüttüklerini belirten Aktaş, “Bu süreçlere önemli katkılar sunan değerli iş ortaklarıyla çalışıyoruz. Kendi işlerine hakim olmalarının yanı sıra, çok platformlu şirketimizi kavrama becerisi, ortak çalışma ve üretme kültürü gibi özelliklere sahip olmasını bekliyoruz. Çözümevi bu anlamda bugüne kadar önemli işler başarmış, alanında uzmanlaşmış, güçlü danışman kadrosu olan, bizi ve süreçlerimizi iyi anlayan bir yol arkadaşı. Teknik boyutun dışında, müşteri ve çözüm odaklılık konusunda da her zaman yanımızda olan bir iş ortağıyla çalıştığımız için mutluyuz” dedi.