Advertisement
HABERLER ABONE OL

Credit Suisse'in Asya Pasifik Böllgesi Baş Hisse Senetleri Stratejisti Dan Fineman'e göre, dünyanın bazı bölgeleri koronavirüs pandemisinde ikinci dalgayı yaşarken, salgının Asya ekonomileri üzerindeki etkileri 'sınırlı' olacak.

Fineman, "Açık bir şekilde Batıdaki gelişmiş piyasalar ikinci dalga koronavirüs ile yüz yüze kalırken, Asya bu süreçte daha dayanıklı olacak" değerlendirmesinde buluundu.

ABD'se son günlerde koronavirüs vakalarında rekor artışlar kaydedilirken, Avrupa'da bazı ülkelerde de bir diğer keskin vaka artışları kaydediliyor.

Credit Suisse stratejisti Fineman, "Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana değişen tüketici alışkanlıklarına baklamız gerekiyor. Hizmet sektörüne yönelik harcamalar dünyanın birçok bölgesinde pandemiden zarar görmüş olsa dahi, harcamaların hizmetten mal ve ürünlere kaydığını gördük. Bu da Asya ekonomilerine, toparlanmak için ihracat yapma imkanı sağladı" şeklinde açıklmada bulundu.

Fineman, 'tüketim alışkanlıklarının hizmet sektöründen, mal ve ürünlere kaydığı müddetçe Asya'nın ikinci dalga koronavrüs pandemisinden alacağı hasar daha az olacağını' söyledi.

CNBC