Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre'nin en büyük bankalarından Credit Suisse yüzde 2,4 milyar dolarlık bedelli sermaye artırımıyla yeniden yapılanmasında "önemli aşamayı" tamamladı.

Credit Suisse, hissedarların rüçhan hakkı kullanımından sonra satılmayan 16,4 milyon hisseyi Borsada hisse başına 2,52 İsviçre frangı teklif fiyatına veya üzerine satacağını belirtti.

Sermaye artırımında hissedarların rüçhan haklarından yüzde 98,4'ünü kullanması, 166 yıllık tarihindeki en büyük krizden toparlanmaya çalışan bankanın yönetimine destek sağladı.

“Sermaye artırımının tamamlanması kritik önem taşıyordu”

Credit Suisse CEO’su Ulrich Koerner konu hakkında yaptığı açıklamasında, "Sermaye artırımının başarıyla tamamlanması, yeni Credit Suisse için kritik önem taşıyan bir adımdı." dedi.

JPMorgan analisti Kian Abouhossein, (nötr) sermaye artırımının tamamlanmasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü ve son duyuruların bankanın öz sermaye maliyetini düşürmeye ve kredi piyasalarını sakinleştirmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

ZKB analisti Christian Schmidiger ise, piyasa performansının halihazırda başlatılan maliyet azaltma girişimlerinin 2023 hedefinin yaklaşık yüzde 80'ini kapsayacağını dile getirdi.

Yıllardır çeşitli skandallarla boğuşan Credit Suisse Ekim ayında yeniden yapılanma kapsamında 4 milyar İsviçre frangı (4 milyar dolar) değerinde hisse satacağını, binlerce kişiyi işten çıkaracağını ve odağını yatırım bankacılığından daha istikrarlı varlık yönetimi alanına çevireceğini açıklamıştı.