Bloomberg HT Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf yapılacak alanları açıkladı
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf yapılacak alanları açıkladı

  • Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım" ifadelerini kullandı. Enflasyonu tek haneye düşürmeye kararlı olduklarını dile getiren Erdoğan enflasyonun bazı alanlarda yüksek kalsa da konut ve otoda fiyat balonunun sönmeye başladığını söyledi. Hamas'ın ateşkesi kabul ettiği açıklamasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Batılı ülkelerin İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum" dedi.

Giriş: 06 Mayıs 2024, Pazartesi 20:14
Güncelleme: 07 Mayıs 2024, Salı 08:03

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki saat 16.30'da başlayan toplantı sona erdi.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemil konulara değindi.

Kamuda ciddi bir tasarruf adımı adılacağını belirten Erdoğan, "Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım" ifadelerini kullandı.

"Enflasyonun gıda ve hizmetler gibi bazı alanlarda yüksek seyrettiğinin farkındayız"

Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti:

"Amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil. 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Seçim döneminde popülizme meyletmedik. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak, ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız.