Advertisement
HABERLER ABONE OL

DEİK Başkanı Nail Olpak, iş dünyasının öngörülebilirlik istediğini söyledi

Bloomberg HT yayınına katılan Olpak, “Yurt içinden, yurt dışına, Dövizden faize kadar hangi alanı konuşursak konuşalım iş dünyasının tek istediği öngörülebilirlik. Öngörülebilirlik yoksa maalesef işler sıkıntılı” dedi.

Olpak ABD ile ikili ticari ilişkiler ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde “Gelişmeler son derece olumlu. Amerika ile ticari ilişkilerimizin geçen yıl hariç son birkaç yılına bakıldığında 20 milyar dolar seviyesinde bizim ikili ticaretimiz vardı. 8 milyar dolarlık ihracat yapıp 12 milyar dolar civarında ithalat yapıyorduk. Açık vardı. Geçen yılki rakam 28 milyar dolar. Bu bize 20’den bir yerlere gidebileceğimizin bir sinyaliydi ve 28’de de biz artıya geçmiştik. Bu yılın kapanışına baktığımızda 40 milyar dolara giden bir rakam var. Böyle bir ortamda 40 milyar dolara gidilebilmesi, 100 milyar dolara da gidilebileceği fikrine evrilinmesine sebep oluyor” şeklinde konuştu.

Olpak “İkili ticarette, bizim en büyük ticaret ortağımız Almanya. 40 milyar doların üzerinde bir rakamla bu yıl kapanacak. Şu anda Amerika 2. sıraya yükselmiş durumda. İngiltere 3. sırada ve zaman zaman Irak 3. sırayı zorluyor” dedi.