Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programında Açıl Sezen'e konuk oldu.

Türkiye büyümesindeki daralmayı değerlendiren Olpak "Büyümedeki daralmanın sonlandığı kanaatindeyim. 3. çeyrekte böyle bir rakamla karşı karşıya kalmayacağımızı düşünüyorum" dedi. Olpak büyümede yılın %2'ye yakın veya % 1.5 bandında kapanabileceğini kaydetti. Ekonomiye dair değerlendirmesinde Olpak "üzerinde en fazla kafa yorulan konulardan biri işsizlik. Buna daha fazla eğilmemiz gerekiyor" yorumunu yaptı.

"BU ŞARTLARDA SANAYİCİNİN YATIRIM İŞTAHI OLMAZ"

Finansman maliyetlerinin hala yüksek olduğunu ve daha fazla gidilecek yol olduğunu belirten Olpak şunları söyledi; "Bugün TÜFE'de % 15'i konuşuyoruz, ticari kredilere yönelik herhangi bir başvuruyu yüzde 25'in altında gerçekleştiremiyorsanız ve arada 10 puanlık fark varsa kimse kusura bakmasın sanayici de bu şartlarda yatırım iştahı içerisinde olmaz..Merkez Bankası belli adımlar attıktan sonra finans sektörünün de aynı hızda belli adımlar atmasını bekliyoruz. Oradaki maliyetlerin el yakmaması lazım" diye konuştu.