Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

DenizBank uluslararası piyasalardan vadesi iki yıla kadar uzanan 1.1 milyar dolar sendikasyon kredisi temin etti.

Sendikasyona 22 ülkeden 45 banka katıldı. Söz konusu işlem, Abu Dhabi Commercial Bank, Bank of America Merrill Lynch ve Emirates NBD Capital koordinatörlüğünde ve Mizuho Bank aracılığında gerçekleşti.

DenizBank, sendikasyonu işleminin 2019 yılında finans sektörü tarafından Türkiye ekonomisine getirilen en yüksek tutarda taze kaynak olma özelliği taşıyan işlem olduğunu belirtti. Ayrıca Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) uluslararası bankalar konsorsiyumu ile beraber iki yıl vadeli dilimde, Türkiye’de katıldığı ilk sendikasyon kredisi oldu.

Kredinin, turizm ve gemicilik de dahil müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinin finansmanında kullanılması planlanırken, EBRD tarafından sağlanan kısmı ise Türkiye’nin kırsal kesimindeki üreticilerin tarımsal faaliyetlerinin desteklenmesi için kullanılacak.

Denizbank kaynaklarının Bloomberg HT.com'a aktardığı bilgiye göre ağırlıklı olarak 1 yıl vadeli kredilerin dolar kısmı için maliyeti libor artı % 2.25, euro dilimi için euribor artı % 2.10 olarak öngörülürken küçük ölçekli katılımcıların etkisiyle maliyetler ortalamada 3 baz puan daha düşük gerçekleşti. Türk bankaları bu sene 1 yıl vadeli toplam 12 milyar 550 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.