Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci beklenenden güçlü gelen Aralık ayı sanayi üretim verisini Bloomberg HT'ye değerlendirdi.  Keçeci sanayi üretiminde önemli artış olduğunu belirtti. Keçeci Çin ve Çin'den ikmalini yapan Avrupa piyasasının Türkiye'ye yöneldiğini, büyük miktarda sipariş talepleri geldiğini söyledi.

Gerek aylık, gerek de yıllık sanayi üretiminde önemli artışlar olduğunu belirten Keçeci "bu artış, sanayinin kapasite kullanma oranlarında da görülüyor. Sanayide üretim artışını hissediyoruz. Bunun daha çok ihracata dayalı olduğunu görüyoruz. İç piyasada çok büyük bir hareketlenme yok. Faizlerin düşüşü ve Avrupa'da geçen seneye göre hareketlenme olması Türk sanayisini hızlandırıyor." diye konuştu.  

"Çin'den ikmalini yapan Avrupa piyasası Türkiye'ye yöneldi"

Çin'den büyük miktarlı siparişler geldiğini söyleyen Keçeci, "hiç beklemediğimiz şekilde Çin'den milyonlarca adet sipariş gelmeye başladı. Kendi ihtiyaçlarını gidermek için Türk tekstilinden yardım ister duruma geldiler. Çin'den ikmalini yapan Avrupa piyasası da bildiği ve kalitesi uygun olan ürünleri almak için Türkiye'ye yöneldi. Büyük miktarda ve hızlı şekilde sipariş talepleri geliyor." diye konuştu.

Keçeci önümüzde aylarda özellikle kapasite kullanma oranlarında ve ihracat kapasitesinde önemli bir artış beklediğini, bunun istihdama da yansıyacağını ifade etti.