Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı deprem etkilenen 11 ilde yaşanan elektrik ve doğalgaz iletim hatlarında yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık yaşanan depremlerin yerleşim birimlerinde enerji altyapısına zarar verdiğini yapılan çalışmalarla bu sorunların giderildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada elektrik tarafında TEİAŞ, TEDAŞ ile elektrik dağıtım şirketlerinin; doğalgaz tarafında ise BOTAŞ ile doğalgaz dağıtım şirketlerinin yoğun çalışmalarıyla şehirlerdeki elektrik ve doğalgaz iletim/dağıtım hatlarındaki sorunların hızla giderildiği bilgisi verildi.

Bakanlık depremden etkilenen 11 ilde şu an itibariyle elektrik ve doğalgaz iletim hatlarına ilişkin herhangi bir sorun bulunmadığı dağıtımda ise binalara elektrik ve doğalgaz verilmesiyle igili sürecin can ve mal güvenliğine öncelik vererek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD ile koordineli yürütüldüğünü kaydetti.

Yapılan incelemeler sornası hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen binalara doğalgaz ve elektrik verildiği bilgisinin verildiği açıklamada bu binalarda oturan ve dairelerinde elektrik ve doğalgaz hizmetinden faydalanamayan vatandaşların elektrik için Alo 186’yı , doğalgaz için ise Alo 187’yi aramaları gerektiği ifade edildi.