Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, gelişen piyasalarda ivme kazanan doların etkileri ve Dolar/TL hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Wietoska değerlendirmesinde, getirilerin gelişen piyasalarda bulunduğunu ve doların önümüzdeki aylarda biraz daha zorlanabileceğini söyledi. “TL yıl başından bu yana çok dirençli olduğunu gösterdi.” diyen Wietoska, birinci çeyrek zorlu olsa da TL için yapıcı görüşlerini koruduklarını belirtti.

Dolar/TL kurunun 7,50'nin altında kalmaya devam edeceğini söyleyen Wietoska, "Merkez Bankası'nın Ocak ayında faiz artırması 2020’deki faiz artırma kararı kadar önemli değil, çünkü piyasalar genelinde yabancı yatırımcılar tarafından güven kazanıldı. Dolayısıyla 1. çeyrekte 100 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyoruz." dedi.

Wietoska enflasyon oranı hakkında yapmış olduğu yorumda, Türkiye'nin en açık probleminin enflasyon dinamikleri olduğunu ve enflasyonun Mart'ta yüzde 15'in üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.