Bloomberg HT Haberler Dev teknoloji şirketleri kullanıcılarını dinliyor
HABERLER

Dev teknoloji şirketleri kullanıcılarını dinliyor

  • Son günlerde art arda yaşanan skandallarla dev teknoloji şirketlerinin, kullanıcılarının konuşmalarını dinlediği ortaya çıkarken, Facebook, Amazon, Apple ve Google, ürünlerini daha da geliştirmek için bu yola başvurduklarını duyurdu

Giriş: 16 Ağustos 2019, Cuma 11:39
Güncelleme: 16 Ağustos 2019, Cuma 11:39

Son günlerde art arda yaşanan skandallarda Silikon Vadisi'nin dev teknoloji firmalarının, kullanıcıların seslerini dinlediği açığa çıktı. Şirketler ise yaptıkları açıklamalarda kullanıcıların seslerini ürünlerini geliştirmek için dinlediklerini bildirdiler.

Başta Silikon Vadisi ve Çin merkezli teknoloji firmaları olmak üzere dev teknoloji şirketleri, sadece telefon ve dizüstü bilgisayar markaları ile değil hemen hemen günlük yaşamın bütün alanlarında kullanılan cihazlar üretiyor. Üretilen cihazların insan hayatının bütün alanlarına yayılması sonucu, bilginin ve özel hayatın mahremiyeti konusu sık sık gündeme geliyor.

Cambridge Analytica skandalı ile 87 milyon Amerikalının verilerinin toplanarak 2016 Amerikan seçimlerini manipule etmek için kullanılması, mahremiyet ve veri güvenliği konusundaki tartışmaları daha da alevlendirmişti. Cambridge Analytica skandalının ardından gelen soruşturma sonucu Facebook, ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Cambridge Analytica'nın ardından veri skandalları son günlerde "ses dinleme" haberleri ile devam ediyor. Bloomberg sitesi tarafından geçilen habere göre Facebook, Messenger kullanıcılarının seslerini para verdiği üçüncü kişilere dinleterek yazıya döktürdü.