Advertisement
HABERLER ABONE OL

Standart Chartered Virtual Bank CEO'su Deniz Güven, İngiliz devin Hong Kong'ta kurduğu sanal bankanın bu yıl içinde faaliyete başlayacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Güven, artık dünya genelinde bir çok büyük bankanın, bir çok pazara sadece dijital servislerle girmeyi tercih ettiğinin altını çizdi. Bu durumun İngiliz devi Standart Chartered'ın da önemli bir stratejisi olduğunu kaydeden Güven, Türkiye ve Doğu Avrupa pazarının da bankanın radarına olduğunu söyledi.  

'22-40 YAŞ GRUBU MÜŞTERİ İÇİN DİJİTAL HİZMET ŞART'

Pazar payı olarak küçük, müşteri tabanlarının çok büyük olmadığı pazarların önümüzdeki dönemlerde fiziksel olarak değil, sadece dijital olarak girdikleri pazarlar olacağını ifade eden Güven, "Bunun en büyük sebeplerinden biri de fiziksel ağlarla gerçekten müşteri tabanlarına ulaşabilmek, özellikle de 22-40 yaş arası yeni müşteri gruplarının alışkanlıklarına dokunabilmek gerçekten zor. Bu müşteri grubuna dokunmak için yapılması gereken dijital ürünler tasarlamak ve hizmet sunmak" diye konuştu.

'EKİBE 7 TÜRK BANKACI TRANSFER ETTİK'

Hong Kong'ta kurdukları dijital bankanın yüzde 70'nin taşınabilir durumda olduğunun altını çizen Güven, kurdukları dijital bankayı belli pazarlara hızlıca taşımak istediklerini sözlerine ekledi. Şu anda 100 kişilik bir ekibe ulaştıklarını kaydeden Güven, ekibe 7 tane de Türk bankacı transfer ettikleri bilgisini verdi. Türkiye'de bankacılık sektörünün gurur duyulacak seviyede olduğunun altını çizerek, "Dünyada hangi pazara gidersem gideyim, gerçekten tek bahsettikleri bizim Türk bankalarının yaptığı dijital servisler" diye konuştu.