Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus haber ajansı TASS'a konuştu
-
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus haber ajansı TASS'a verdiği röportajda, "Gerginliği tırmandırmak yerine, soğukkanlı bir yaklaşımla, bir an önce aşarak ilişkilerimizi tekrar rayına oturtmalıyız" dedi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararlarının iki ülke üzerinde de doğrudan etkileri olacağını belirterek, "Bu çerçevede, Rus tarafını itidale davet ediyor ve söz konusu tedbir kararlarının, iki ülkenin çıkarları ve geleceği adına gözden geçirilip bir an evvel kaldırılmasının yararlı olacağını değerlendiriyoruz" dedi.
Çavuşoğlu, Rus haber ajansı TASS'a verdiği röportajda, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirleri, vizesiz seyehat uygulamasını tek taraflı askıya alma kararı, Rus gemilerinin boğazlardan geçişi ve Türkiye-AB ilişkilerine yönelik soruları cevaplandırdı.
Mevlüt Çavuşoğlu'nun TASS röportajı şöyle:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'ye yönelik özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Bu karar Ankara’da nasıl değerlendiriliyor?
Ekonomi ve ticaret, ikili ilişkilerimizde her zaman önemli bir yer teşkil etmiştir. Yıllarca gösterilen çabanın neticesinde sağlam ve güçlü bir temele oturtulan ilişkilerimizin bu üzücü olay nedeniyle zarara uğramasına izin verilmesini doğru bulmuyoruz.