Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dolar/TL haftalardır 6.85 civarında dar bant hareketini bugün de sürdürüyor. Dün 6.8614'ten kapanış yapan kur bu sabah da 6.86'da. Euro da bu sabah 7.76'da yatay seyrediyor.

Bu sabah itibariyle gelişen ülke para birimleri dolar karşısında karışık seyrediyor.

Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan Bloomberg HT'ye yüksek risk primi ve düşük reel faiz getirisinin TL varlıklar için olumsuz olduğunu söyledi, Erkan 'Geçen hafta açıklanan enflasyon verileri de döviz kurunu çok etkilemedi. TL varlıkların en önemli zayıflığı yüksek risk primi ve düşük reel faiz getirisinden kaynaklanıyor, enflasyonun yüzde 12.6'ya çıkmasıyla eksi reel faiz yüzde 4'lere yakınlaştı. Bu da küresel yatırımcının kafasının karışık olduğu durumlarda gelişen ülkeler içinde geride kalmamıza neden olabilir." yorumunu yaptı.

Ünlü Menkul Değerler bir notunda bu hafta veri akışının sakin olması nedeniyle kurda dar bant hareketinin devam edeceğini belirtti.

Notta "Teknik açıdan bakıldığında bir süredir direnç olarak çalışan 6,86’nın aşılmış olması ile yukarı yönlü risklerin arttığını söylemek mümkün. Ancak şimdilik sakin seyir sürdüğü için kurun görünümünde anlamlı bir değişim gerçekleşmiş değil. Hafta içinde önemli bir gündem maddesinin olmadığını da düşünerek bant hareketinin devam etme potansiyelini yüksek buluyoruz." ifadesi yer aldı.