Advertisement
HABERLER ABONE OL

Son dönemde oldukça dar bir bant aralığına sıkışan Dolar/TL 6.85-6.86 bandındaki hareketini sürdürüyor, kurda volatilite de önemi ölçüde azaldı.

Bu sabah itibariyle Euro sınırlı düşüşle 7.73'te, dolar endeksi yükselişte...Bugün çoğu gelişen ülke para birimi dolar karşısında düşüşte...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iletişim stratejisinin bir parçası olarak bir süredir yürüttüğü yatırımcı toplantıları çerçevesinde, dün bir videokonferans düzenledi. 200’e yakın yerli ve yabancı katıldığı toplantıda ekonomide kademeli açılma adımları ile birlikte iktisadi faaliyetteki toparlanmanın Mayıs ayı itibarıyla başladığı ifade edildi. Ayrıca bankanın kısa vadeli dış borçlar için yeterli FX likidite tamponları bulunduğu belirtildi.

Dün açıklanan rakamlara göre yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı 3 Temmuz'da biten haftada 969 milyon dolar azalarak 201.244 milyar dolara geriledi.

Ünlü Menkul Değerler mevcut görünüm altında haftanın geri kalanında da kurda anlamı bir hareketlilik görmeyi beklemediklerini ifade etti. Açıklamada "Ancak korona virüs vakalarının artmaya devam etmesi durumunda küresel risk iştahı daha fazla daralabileceği için gelişmekte olan ülke para birimleri dolara karşı topyekûn zayıf bir performans sergileyebilir." ifadesine yer verildi.

İçeride bugün Nisan ayı işsizlik verisi, ABD'de üretici fiyatları verisi takip edilecek.