Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Piyasalar Dolar 8 günlük yükseliş serisini sonlandırdı

Dolar 8 günlük yükseliş serisini sonlandırdı

  • Dolar, risk iştahındaki artışla G – 10 paraları karşısındaki sekiz günlük yükselişini sonlandırdı

Giriş: 13 Şubat 2019, Çarşamba 09:28
Güncelleme: 13 Şubat 2019, Çarşamba 09:28

Dolar 30 Ocak'tan bu yana ilk kez gerileyerek yen ve frank dışında G – 10 paralarının tamamı karşısında düştü.

Gelişen piyasa paraları ABD hükümetini açık tutacak bir anlaşmaya yönelik beklentiler ve Trump'ın Çin ile anlaşabileceğine dair işaretlerin risk iştahını artırmasıyla yükseldi.

Dolar Fed Başkanı Jerome Powell'ın değerlendirmesinin ardından seans düşüğüne geriledi. Powell, ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve politika yapıcıların resesyon ihtimalini hissetmediğini söyledi.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3 düşerek 100 günlük hareketli ortalamasının altını görmesi sonrasında TSİ 09:25'te yüzde 0.07 eskide 1,193.36 puan oldu.