HABERLER
Dolar "ABD gümrük vergisi" endişeleriyle zayıfladı
-
Dolar, ABD'nin çelik ve alüminyuma koyacağı gümrük vergilerinin küresel ticaret savaşına yol açabileceğine ilişkin endişeler ile değer kaybetti
Giriş: 02 Mart 2018, Cuma 09:51
Güncelleme: 02 Mart 2018, Cuma 09:51
Dolar, ABD'nin çelik ve alüminyuma koyacağı gümrük vergilerinin ekonomiye zarar verecek bir küresel ticaret savaşına yol açabileceğine ilişkin endişeler ile çoğu G-10 parası karşısında zayıfladı.
Yen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın Nisan ayında başlayacak olan 2019 mali yılı civarında parasal genişlemeden çıkmayı düşünebileceklerini belirtmesinin ardından destek bularak dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu.
Dolar/yen, Kuroda'nın yorumlarının ardından 105.71'e kadar indi ve TSİ 09:47'de yüzde 0.34 aşağıda seyretti.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0.09 düştü.