Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, birçok ülkenin ekonomilerini yeniden açma planlarını ortaya çıkarmasıyla birlikte artan risk iştahının etkisiyle önemli piyasa paraları karşısında geriledi.

Yeni Zelanda ve Avustralya dolarları, beklenenden iyi gelen verilerle G - 10 paralarının ABD Doları karşısındaki kazançlarına öncülük etti. Döviz traderlarına göre Asya boyunca dolar satış emirleri artıyor. Fransa'nın 11 Mayıs'ta mağazaları yeniden açmayı planlaması, Avrupa'nın virüs kaynaklı kapatmaları gevşettiğine ilişkin sinyallere bir yenisini ekledi.

HSBC Holdings Plc stratejisti Thomas Nash, "Piyasa ekonomilerin yeniden açılma beklentilerine odaklanıyor ve küresel büyüme için V şeklinde bir toparlanmayı fiyatlıyor gibi görünüyor. Bu senaryoda, Avustralya Doları, Yeni Zelanda Doları, Norveç Kronu ve Kanada Doları'nın G - 10 içerisinde daha iyi, ABD Doları'nın ise daha kötü performans göstereceğini düşünüyoruz." dedi.

Fonlar Yeni Zelanda'nın Mart ihracat verisinin rekora tırmanmasının ardından YZ Doları'nda kısa pozisyonlarını kapattı. Avustralya Doları ise beklentileri aşan tüketici fiyatları verisinden destek buldu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 düşerken, ABD hisse senedi vadeli kontratları Fed'in Çarşamba günkü politika kararı öncesinde yükseldi. Fed'in politika faizini değiştirmemesi bekleniyor. Yine de trader, tahvil alımlarının temposuna ilişkin bir sözlü yönlendirme için Fed'i izleyecek.

New York şehrinde virüs içim hastaneye yapılan başvuru sayısında düşüş oldu. New York Valisi Andrew Cuomo, eyalet içindeki bazı bölgelerin yeniden açılması için gereken kriterleri açıkladı.

YZ Doları/ABD Doları yüzde 1 yükselişle 0.6118'den işlem gördü. Yeni Zelanda'da ihracat Mart ayında 5.8 YZ Doları ile rekor seviyeye tırmandı. Avustralya Doları/ABD Doları paritesi altıncı günde de yükseldi. Parite yüzde 0.4 tırmanarak 0.6517 oldu. Avustralya'da tüketici fiyatları çeyreklik bazda yüzde 0.3 artış göstererek yüzde 0.2'lik beklentiyi geride bıraktı.