Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Fed'in bugünkü politika toplantısında gösterge faizi değiştirmemesi ve koronavirüsün yayılmasını önlemeye yönelik kısıtlamalardan kaynaklanan riskler ortamında ekonomiyi desteklemek için elindeki imkanları kullanmaya devam edeceğini kaydetmesinin ardından iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Hisse senetleri Fed'in kararı sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi ve koronavirüs için potansiyel tedavi umutları ile erken saatlerde görülen ralli etkisini kaybetti.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 geriledi ve düşüşünü dördüncü seansa taşıyarak 15 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Endeks, Fed'in politika kararının açıklamasının hemen ardından seansın en düşük seviyelerine indi.

Dolar G-10 ülkelerinin paralarının tümü karşısında değer kaybetti ve ekonomileri emtiaya dayanan ülkelerin paraları dolar karşısında, Yeni Zelanda dolarının öncülüğünde, en fazla değer kazanan paralar oldu.

Fed, Hazine tahvilleri ve mortgage destekli menkul kıymetlerin alımlarının piyasanın düzgün işlemesini sağlamak için ihtiyaç duyulan miktarlarda devam edeceğini ve buna bağlı olarak para politikasının daha geniş tabanlı finasal koşullara etkin nüfuzun sağlanacağını söyleyerek sözlü yönlendirmesini tekrarladı.

Standard Chartered'ın G-10 FX araştırma müdürü Steven Englander, "Dikkatleri çeken nokta, sayısal politika rehberlikleri değil, orta vadede aşağı yönlü risklerin vurgulanması ve düşük enflasyon beklentisiydi. Bu durum, Fed'in risk yönetiminin uzun bir süre daha gevşek para ve krediyi işaret ettiği anlamına geliyor" dedi.