Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16:05'te güncellendi)

Dolar, Fed'in finansal piyasaları desteklemek için Salı günü yabancı merkez bankaları için geçici repo imkanı açtığını duyurmasının ardından kazançlarını azalttı.

Dolar, şirketlerden gelen çeyrek sonu talebi ve küresel çapta artan koronavirüs vakalarından kaynaklı güvenli varlık talebinin etkisiyle G - 10 paralarının çoğu karşısında yükseldi.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) gün içi yükselişinin bir kısmını geri aldı. Gösterge endeks tsi 16:05'te yüzde 0.39 artıda yaklaşık 1,253 puan oldu.

Asya'da bulunan traderlara göre dolar, büyük fonların ve şirketlerin ay sonu ve çeyrek sonu alımlarının etkisiyle kazançlarını ikinci güne taşıdı. Çin imalat verisinin beklentileri aşmasının ardından kazancının bir kısmını geri verdi.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. Döviz stratejisti Terence Wu, "Kısa vadeli ay sonu hareketlerine rağmen biz, farklı destek paketlerinin getirdiği pozitif haber akışının cılız kalabileceğini düşünüyoruz. Ekonominin yönünü aşağı çevirdiği şeklindeki öngörümüzü koruyoruz ve bu bağlamda dolarda uzun pozisyonda olmayı tercih ediyoruz." dedi.

(16:05'te güncellendi)