Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar traderlar Çarşamba günkü Fed politika toplantısı başta olmak üzere bu haftaki bir dizi riskli gelişmeyi beklerken bir ayın düşüğüne yakın seviyelerde kaldı. Japonya tahvilleri, 10 yıllıkların faizinin erken işlemlerde Mart'tan beri ilk kez yüzde sıfıra tırmanmasının ardından yükseldi.

ABD Doları, ABD – Çin arasında olası bir birinci kademe ticaret anlaşmasının zamanlamasına dair yeni bir haberin olmamasıyla, büyük ölçüde yönsüz işlemlerde G – 10 paralarının çoğunun karşısında geriledi.

Bu hafta doların seyrinde etkili olabilecek kilit önemdeki diğer olaylar arasında Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü politika toplantısı ve İngiltere'de Perşembe günü yapılacak genel seçim bulunuyor.

Sydney'de Commonwealth Bank of Australia Döviz stratejisti Kim Mundy, “Dolar ABD – Çin ticaret ve teknoloji gerginliğine ilişkin herhangi bir yeni gelişmeyle yön bulmayı sürdürecek. FOMC Fed fonlama hedef aralığını yüzde 1.50 – 1.75'te tutmaya ve para politikasının iyi bir yerde olduğunu belirtmeye hazırlanıyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi 5 Kasım'dan beri en düşük seviyesine gerilemesinin ardından fazla değişmedi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan azalarak yüzde 1.81'e geriledi.

ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue, ABD'nin büyük bir ihtimalle 160 milyar dolarlık ek Çin malına yönelik olarak planladığı tarifeleri uygulamayacağını söyledi.