Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, traderlar bu yılki faiz indirimlerine ilişkin ipucu için Fed yetkililerinin konuşmalarını ve ekonomik verileri beklerken önemli piyasa paraları karşısında bir haftanın yükseğini gördü.

ABD'de bu hafta açıklanacak konut başlangıçları, işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve Tüketici Güveni, -özellikle beklentiden güçlü gelen perakende satışlar verisinin Salı günü doları desteklemesi sonrasında- önemli olacak.

Fed Başkanı Jerome Powell, Paris'te yaptığı bir konuşmada Fed'in büyümeye yönelik aşağı yönlü riskleri dikkatlice izlediğini ve büyümeyi sürdürmek için gerekirse harekete geçeceğini söyledi.

Tokyo'da Sony Financial Holdings Döviz analisti Kumiko Ishikawa, “Dolar büyük bir ihtimalle dar bir bantta hareket edecek ve piyasa oyuncuları bu ayki FOMC toplantısının sonucunu doğrulayana dek trendin devam etmesi bekleniyor.” dedi.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.5 yükselişle 10 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından TSİ 08:42'de kazancının büyük kısmını korudu. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.10 civarında seyretti.