Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar ABD verilerinin tahminleri aşmasının ardından haftalık kazancına yöneldi. Yatırımcıların dikkatinin dünyanın en büyük ekonomileri arasındaki ticaret görüşmelerine yönelmesi de doları destekledi.

Bu hafta önemli paraların çoğu karşısında yükselen dolar, tatil öncesi pozisyonlanmasından ve ABD'de işsizlik haklarından yararlanma başvuruları azalırken perakende satışların 2017'den beri en güçlü artışını gerçekleştirmesinden destek buldu.

Önemli piyasaların çoğunun tatil nedeniyle kapalı olmasıyla birlikte G-10 paralarının çoğu Cuma günü dar bir bantta işlem gördü. Euro, önceki seansta hayal kırıklığına uğratan Euro Bölgesi imalat verileriyle düşmesinin ardından erken saatlerde fazla değişmedi. Euro karşısında bu hafta yüzde 0.52 yükselen dolar, 1.1240 seviyesinden işlem gördü.

ABD Doları'nın on önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.30 yükselmesinin ardından Cuma günü erken saatlerde fazla değişmedi. Gösterge endeks bu hafta yüzde 0.41 yükseliş kaydetti.

Tokyo'da Daiwa Securities kıdemli Döviz stratejisti Yukio Ishizuki, “Doların istikrarlı seyri muhtemelen ABD ekonomisinin görece gücünden kaynaklanıyor. Avrupa paraları ekonomik endişelerin baskısı altında, bu nedenle dolar güçlü kalıyor.” dedi.