Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yeni Zelanda Doları, Merkez Bankası (RBNZ) Başkanı Adrian Orr'un bankanın Mayıs için ek teşviki ihtiyacını değerlendireceğini söylemesinin ardından G - 10 paralarının tamamı karşısında geriledi.

Japon Yeni ve ABD Hazine tahvilleri, ABD'li bir yetkilinin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un geçen hafta geçirdiği bir ameliyatın ardından sağlık durumunun kritik olduğunu söylemesi sonrasında gücünü korudu.

Yeni Zelanda Doları/ABD Doları, Orr'un RBNZ'nin kamu borcunun doğrudan parasallaşması konusunda açık fikirli olduğunu söylemesinin ardından yüzde 1 yükseldi. Avustralya Doları da G - 10 paraları karşısında sert düştü.

National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "RBNZ Başkanı Mayıs'ya daha fazla teşvik için kapıyı araladı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları havadaki kaçış algısındaki artışı yansıtan G - 10 paralarının en altında." dedi.

Yeni Zelanda Doları/ABD Doları 0.5979'a kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.6 ekside 0.6001'den işlem gördü. Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 0.6 düşüşle 0.6301'den alıcı buldu.

Asya'da bulunan traderlar makro ve kaldıraçlı fonların istihdam verisinin ardından Avustralya Doları'nı, RBNZ'nin yorumlarının ardından ise Yeni Zelanda Doları'nı sattığını söyledi.

Orr, "Negatif faizler ihtimal dışı değil ancak mevcut durum için sahip olduğumuz en iyi araç da değil." dedi.

Avustralya'da toplam ücretler 14 Mart - 4 Nisan döneminde yüzde 6.7 azaldı. İstihdam yüzde 6 düştü.

Bloomberg Doları Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 tırmandı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi erken işlemlerde yaklaşık 2 baz puan düşmesinin ardından yüzde 0.60 ile fazla değişmedi.

CNN'in konu hakkında doğrudan bilgi sahibi ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre yetkili Trump yönetiminin Kim'in hayatta olduğundan emin olmadığını söyledi.