Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, risk iştahının ABD - Çin ticaret gelişmelerinden destek bulmasıyla G - 10 paralarının çoğu karşısında geriledi. Koronavirüs aşısı geliştirilmesi konusunda ilerleme kaydedilmesi de yatırımcı güvenini destekliyor.

S&P 500 Endeks vadelileri, ABD ile Çin ticaret müzakerecilerinin anlaşmayı tartışması ve Washington'ın iki tarafın da başarılı olma konusunda istekli olduğunu açıklamasının ardından tırmandı.

Moderna Inc. Avrupa Birliği'ne (AB) 80 milyon doz deneysel koronavirüs aşısı sağlayacak. Ayrıca tedavi geliştirilmesinde ilerleme kaydedildiğine dair sinyaller var.

Döviz traderlarına göre Avustralya Doları, bant traderlarının Victoria eyaletinde enfeksiyonların hız kesiyor olabileceğini işaret eden verilerin ardından uzun pozisyon almasıyla yükseldi.

IG Asia Pte Ltd. piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Kovid-19 aşısı ve tedavide ilerleme sinyaliyle birlikte piyasalar için iyi geçen günlerden biri. Avustralya Doları için her şey pozitif: Güçlü güven, virüsün kontrol altında olması, aşı veya tedavi umutları ve ticaret anlaşması." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşüşle iki günlük yükselişini durdurdu. Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 0.2 yükselişle 0.7180'den işlem gördü. Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.3 yükselerek 1.3098'den alıcı buldu.

Asya'da bulunan traderlara göre kısa vadeli kaldıraçlı hesaplar, algıdaki genel iyileşmenin etkisiyle sterlinde 1.3050 seviyesinden uzun pozisyon açtı.