Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ölümcül koronavirüsün insani ve ekonomik etkilerine ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda yükselişini üçüncü güne taşırken, yen ralli yaptı ve riskli paralar geri çekildi.

ABD para biriminin G-10 paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmanarak bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yen G-10 paraları arasındaki yükselişlere öncülük ederken, Okyanusya paraları en fazla kaybeden grup oldu ve petrol paraları geriledi.

Dolar/yen paritesi düşüşünü beşinci güne genişletti ve kayıplarının bir kısmını geri almadan önce yüzde 0.5 düşerek 108.73 ile 8 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Avrupa'dan bir trader, kısa vadeli kar realizasyonlarının doları desteklediğini söyledi.

Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.6 değer kaybederek 0.6793 ile 2 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselerek 1.1038 ile günün en yüksek seviyesine çıktı. Bu hareket, İtalya tahvillerindeki ralliden sonra gerçekleşti. İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Lega'dan Matteo Salvini'nin önemli bir bölgesel seçimde kaybetmesinin ardından 16 baz puan gerileyerek yüzde 1.082e indi.

Sterlin/dolar paritesi 1.3070 seviyelerinde yatay seyretti.