Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yatırımcıların yeniden gündeme gelen ABD – Çin ticaret gerginliğini değerlendirmesiyle yen hariç tüm önemli piyasa paraları karşısında yükseldi.

ABD Doları'nın G – 10 paraları karşısındaki değerini Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY), ABD Senatosu'nun Hong Kong protestocularını destekleyen yasa tasarısını kabul ederek Çin'in sert tepkisini çekmesinin ardından art arda ikinci günlük yükselişine hazırlanıyor.

Londra'daki işlemlerin başlamasıyla birlikte riskten kaçış fiyatlaması hız kazandı. İsveç Kronu ve Norveç Kronu dolar karşısındaki kayıplara öncülük etti. Avrupa hisse senetleri kayıplarını genişletirken ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Çarşamba günü yayınlanacak olan toplantı tutanakları, Fed yetkililerinin para politikasında uzun bir araya yönelik görüşlerine ışık tutması açısından doların seyrine dair ipucu verebilir.

Yen, ABD ile Çin arasındaki tartışmanın olası bir ticaret anlaşmasını karmaşık bir hale getirmesi riski nedeniyle kazançlarını üçüncü güne taşıdı. Tasarının yasalaşması durumunda Dışişleri Bakanlığı'nın özel ticaret imtiyazlarını doğrulamak için her yıl Hong Kong'un yeteri kadar özerk kaldığını tasdiklemesi gerekebilir.

BBDXY yüzde 0.1 yükselirken dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 108.45 seviyesine geriledi. ABD 10 yıllıklarının faizi 6 baz puan düşüşle yüzde 1.73'e indi.