Dolar, Haziran'dan bu yana en kötü haftasını yaşıyor
-
ABD istihdam ve enflasyon verileri öncesinde Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yaklaşan ABD verileri öncesinde Haziran ayından bu yana en kötü haftasına yöneldi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi Haziran ayından bu yana en kötü haftasını yaşarken, ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Yatırımcılar, önümüzdeki ayın başında açıklanacak verileri bekleyerek 2026 yılında Fed'in faiz oranlarını daha da düşüreceği beklentilerini pekiştirdi.
Bu hafta tatiller nedeniyle işlemlerin durgun seyretmesi ve İngiltere piyasalarının Cuma günü kapalı olması nedeniyle, yatırımcıların dikkati büyük ölçüde Ocak ayının ilk haftalarında açıklanması beklenen ABD'nin önemli ekonomik raporlarına yöneldi.
Özellikle Aralık ayı istihdam raporu ile tüketici enflasyonu verileri, yetkililerin bu ay üst üste üçüncü toplantıda borçlanma maliyetlerini düşürerek büyümeyi desteklemesinin ardından Fed'in atacağı bir sonraki adımlar açısından belirleyici olacak.
Bu ay açıklanan ABD işsizlik verileri, işsizlik oranının 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıktığını gösterirken, tüketici enflasyonu verileri ise beklentilerin altında kaldı.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü hafif düşüş gösterdi ve bu hafta yaklaşık yüzde 0,8 geriledi. Endeks bu yıl yaklaşık yüzde 8 düşüş kaydetti ve bu, 2017'den bu yana en keskin yıllık düşüş olacak. Endeks ayrıca Eylül ayından bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirecek.