Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD hisse vadelilerindeki yükselişin Cuma günkü güçlü ABD verisinden kaynaklı pozitif algıyı desteklemesiyle yen karşısında değer kazandı ve ABD Hazine tahvilleri geriledi.

Yen, G – 10 paralarının tamamı karşısında düşerken dolar karşısındaki kayıpları Tokyo'daki işlemlerde hızlandı. Yerel fonların dolar aldığı yönündeki spekülasyon yenin dolar karşısındaki düşüşünde etkili oldu. ABD Hazine tahvilleri, traderların Fed'den bu yıla ilişkin genişleme beklentilerini azaltmasıyla geriledi.

Tokyo'da Aozora Bank Ltd. Döviz ürünleri birim yöneticisi Akira Moroga, “Cuam günkü perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri ABD ekonomisinin gücünü göstermek için yeterince pozitifti.” dedi.

Dolar/yen paritesi 108.70 ile 11 Haziran'dan beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.1 artıda 108.61'den işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin ekonomist beklentilerini aşmasıyla Cuma yüzde 0.4 yükselmesi sonrasında fazla değişmedi.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi geçen hafta yüzde 2.05 ile 2017'den beri en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yüzde 2.10 oldu. 2 yıllıkların faizi artarak yüzde 1.87'ye geldi.