Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(11.00'de güncellendi)

Dolar, ABD'de yeni teşvik paketi beklentileri ve Çin'den gelen pozitif verilerin risk iştahını desteklemesiyle G - 10 paralarının çoğu karşısında zayıfladı.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi'nin ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile hala bir anlaşmaya varabilecekleri ve Demokratların kısa bir zaman içerisinde yeni bir teklif açıklayacaklarını söylemesinin ardından mali teşvike ilişkin umutlar canlandı.

S&P 500 Endeks vadelileri, Çin'deki sanayi şirketlerinin art arda dördüncü ayda da artış kaydettiğini göstermesinin ardından yükseldi.

Credit Agricole SA G - 10 Döviz strateji biriminin yöneticisi Valentin Marinov, "Dolara yön veren ana unsur, ABD'de mali teşvik umutlarıyla iyileşen küresel risk iştahı. Bunun dışında yatırımcılar son satışın sertliği ve bulunduğumuz seviyeler dikkate alındığında riske girme konusunda istekli görünüyorlar. " dedi.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY), geçen hafta yüzde 2 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 düştü. Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşüşle 105.39 seviyesine geriledi. Euro/yen paritesi yüzde 0.3 düşüşle 122.54'ten işlem gördü.

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) verilerine göre varlık yöneticilerinin tuttuğu uzun yen pozisyonları 22 Eylül'de sona eren haftada 76,012 kontrat ile zirveye ulaştı.

(11.00'de güncellendi)