Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen ve İsviçre Frankı, ABD'nin Meksika'ya yönelik vergi artırımı planlarını askıya alması sonrasında azalan güvenli varlık talebinin etkisiyle dolar karşısında geriledi. Fed faiz indirimi beklentilerinin azalması sonrasında ABD Hazine tahvillerinde getiri eğrisi yataylaştı, dolar yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günü geç saatlerde açıkladığı kararın ardından Asya işlemlerinde güvenli varlıklarda düşüş başladı. Yen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın bankanın ihtiyaç halinde daha fazla parasal teşvik verebileceğini söylemesinin ardından kayıplarını genişletti.

Auckland'da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Döviz ve faiz stratejisti Sandeep Parekh, “Kısa vadeli iyimserliğin arttığını görebilirsiniz fakat gerçek şu ki yapılması gereken ticaret anlaşmasına dokunulmuş değil. Ben biraz temkinli olurdum çünkü Meksika ile ticaret anlaşması Çini le anlaşmaya varmaktan çok farklı.” dedi.

Dolar/yen paritesi 108.64 ile 31 Mayıs'tan beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.4 yükselişle 108.64 seviyesinden işlem gördü. Dolar/Frank yüzde 0.3 yükselişle 0.9910'dan alıcı buldu. Dolar/Meksika Pesosu yüzde 2.2 düşüşle 19.1912 seviyesinden işlem gördü. Parite, Temmuz 2018'den beri en sert günlük düşüşünü kaydetti.

Dolar G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.