Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD hisse senedi vadelileri daha sıkı koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin endişelerin etkisiyle gerilerken, yen dolar karşısında yükseldi.

Norveç Kronu, ham petrol fiyatlarının Pazartesi günkü düşüşünün ardından geriledi. Avustralya Doları, merkez bankasından bir yetkilinin açıklamaları sonrasında kaydettiği kazancını sildi. Diğer G - 10 paraları fazla değişmedi. Japonya tatil nedeniyle kapalı olacak.

Mizuho Bank Ltd. ekonomi ve strateji biriminin yöneticisi Vishnu Varathan, "Bu daha çok temkinli konsolidasyon ile ilgili. Genel olarak riskten kaçışın etkisini yitirmesi hala zor. Bu nedenle yen pozisyonu iyi." dedi.

Dolar/yen paritesi Pazartesi günü 104.00 ile altı ayın düşüğüne gerilemesinin ardından yüzde 0.1 ekside 104.51 seviyesinden işlem gördü. Avustralya Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.7192 işe 9 Eylül'den beri en düşük seviyeyi görmesi sonrasında 0.7222'den alıcı buldu.

Bir tradera göre kısa vadeli hesaplar, Avustralya Doları/ABD Doları paritesinde, merkez bankası başkan yardımcısı Guy Debelle'in politika yapıcıların piyasaları desteklemek için kura müdahale dahil çeşitli araçları değerlendirdiğini söylemesiyle Pazartesi günkü düşük seviyeyi kırmasının ardından satış yaptı.