Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD ile Çin'in -yeni vergilerin uygulamaya alınacağı 1 Eylül öncesinde- ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedemeyeceği yönündeki endişelerin etkisiyle yen karşısında geriledi. ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Japon Yeni Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro'nun Çin ile görüşmelerde hızlı bir ilerleme kaydedilmesinin pek mümkün olmadığını söylemesinin ardından önemli piyasa paralarının tamamı karşısında değer kazandı.

Tokyo'da Money Partners baş analisti Yoshifumi Takechi, “Piyasa oyuncuları 1 Eylül öncesinde ABD – Çin ticaret anlaşmazlığını yakından izlerken, aşağı yönlü risklerin artmasıyla birlikte pozisyon artırmanın tek yolu yen almak. Yine de dolar/yen paritesinin 105'in altına düşmesi, ticaret cephesinde yeni negatif haber olmaması dolayısıyla pek mümkün değil.” dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşüşle 105.89 seviyesinden işlem gördü. Yenin dolar karşısında bu ayki kaybı yüzde 2.6 oldu. Parite Pazartesi günü 104.46 ile yaklaşık 3 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselerek Aralık'tan beri en yüksek seviyeyi gördü.