Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Çin ve ABD'nin ticaret anlaşmazlığını çözmek için Ekim başında görüşmeleri sürdüreceklerini açıklamalarının ardından yen karşısında yükseldi. ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti.

Yen, Japonya 10 yıllıklarının rekor düşüğe yakın seviyelerden tırmanmasıyla art arda ikinci günde de düşüş kaydetti. Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çin ve ABD, gelecek ayın başındaki üst düzey görüşmeler başlamadan önce Eylül ortasında çalışma düzeyinde müzakereler yapacak.

Singapur'da IG Asia Pte stratejisti Jingyi Pan, “Hem Avustralya Doları hem de Japon Yeni ABD – Çin ticaret konusuna karşı hassas bu nedenle bir miktar tepki görüyoruz. Belirsizlik hala duruyor ancak en azından piyasalar için vergilerin görüşmelere kadar askıya alınabileceğine ilişin umut var.” dedi.

Dolar/yen paritesi 106.75 ile 15 Ağustos'tan beri en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından TSİ 08:20'de yüzde 0.18 artıda 106.57'den işlem gördü.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 6 baz puan ile iki haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirerek yüzde 1.52'ye tırmandı.

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin Ekim başında ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ı ziyaret edeceğini doğruladığını açıkladı.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşüşle art arda üçüncü günde de geriledi.