Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar ve ABD Hazine tahvilleri, tüm dünyada ekonomiler yeniden açılırken büyümenin toparlanacağına ilişkin iyimserliğine bağlı olarak güvenli varlık talebinin azalmasıyla düştü.

Dolar, son imalat verilerinin bazı büyük ekonomilerin pandemi kaynaklı yavaşlamadan çıkmaya başladığını işaret etmesiyle birlikte G - 10 paralarının tamamı karşısında zayıfladı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları gibi riske karşı hassas paralar birkaç ayın zirvesine tırmandı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz strateji birimi yöneticisi Ray Atrill, "Doların zayıflığı kısmen risk algısındaki gözle görülür iyileşmeye dayandırılabilir. Küresel makro yapı sosyal mesafe önlemlerinin kalkmasıyla iyileşiyor." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.3 düştü. ABD Hazine tahvili getiri eğrisi dikleşti. 10 yıllıkların faizi 1 baz puan artışla yüzde 0.70 oldu.

Asyalı döviz traderlarına göre momentuma dayalı stratejileri kullanan fonlar Avustralya, Yeni Zelanda dolarları ve sterlin karşılığında üçüncü günde de dolar sattı.

ANZ Banking Group Ltd. ekonomistlerinin notunda G-3 ekonomilerinde Covid-19 vaka ve can kaybı eğrisinin yataylaştığı belirtildi.

Avustralya Doları/ABD Doları 0.6983 ile 3 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.6 artışla 0.6935 oldu. Yeni Zelanda Doları/ABD Doları 0.6431'i görmesinin ardından yüzde 0.6 yükselerek 0.6411 oldu. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 108.59 seviyesinden işlem gördü.