Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yatırımcıların küresel ekonomiye ilişkin riskleri tekrar değerlendirmesi sonrasında ABD Hazine tahvili faizlerinin 15 ayın düşüğünden çekilmesiyle Salı günü yen karşısında sınırlı yükseldi.

Küresel piyasalar, ABD hazine tahvillerinin getiri eğrisinin tersine dönmesinin ardından resesyon endişesiyle Pazartesi günkü işlemlerde geri çekilmişti.

Tokyo'da Mizuho Securities baş Döviz stratejisti Masafumi Yamamoto, “Dolar ABD tahvil faizlerini takip etti. Ancak trend devam ediyor olabilir ve tahvil faizleri için aşağı yönlü az bir miktar potansiyel olabilir.” dedi.

Yamamoto, “ABD hisselerindeki düşüş de yavaşladı ve bu, Fed daha güvercin bir yaklaşıma hazırlanırken piyasanın ekonomik beklentilerinin hala makul ölçüde iyi olduğunu göstererek doları destekledi.” dedi.

Dolar, TSİ 09:20'de yen karşısında yüzde 0.08 yükselerek 110.06'dan işlem gördü. ABD Doları, küresel ekonomik yavaşlama korkularının ABD faizlerini baskılaması ve yatırımcıların güvenli varlık olarak görülen yen talebinin artmasıyla önceki gün 109.70 ile altı haftanın düşüğünü görmüştü.

ABD Doları'nın altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY), 96.576 puanda fazla değişmedi.

Reuters