Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta Türkiye - ABD ilişkilerine dair endişelerle 5.48'e kadar yükselen Dolar/TL bugün de yönünü yukarı çevirdi.

Dün 5.43 - 5.46 bandında dalgalanan kur yeni sabaha 5.43 civarında başladı, ardından 5.46'ya çıktı. Euro 6.12'den 6.15'e, sepet kur 5.78'ten 5.80'e yükseldi.

PİYASALARDA BUGÜN

İngiliz parlamentosu bugün Brexit anlaşmasının revize edilmiş halini oylamaya sunacak. Anlaşma bugün parlamentoda kabul edilmezse yarın anlaşmasız ayrılık seçeneğinin oylanması, bunun da reddedilmesi halinde Brexit'in ertelenmesinin gündeme gelmesi bekleniyor.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu piyasalarda Brexit anlaşmasının geçeceği yönünde bir beklenti olduğunu, bu nedenle global piyasalardaki risk iştahında artış olduğunu söyledi.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor. ABD'de Şubat enflasyonu açıklandı. TÜFE Şubat'ta %0.2 ile beklentiye paralel arttı.

Dün açıklanan veriye göre Türkiye ekonomisi 2018'de %2.6 büyüdü, 4. çeyrekte ise ekonomi % 3 daraldı. JPMorgan Chase Ekonomisti Yarkın Cebeci hükümetin Türk Lirası'nı stabil tutmak için büyümedeki zayıflamaya karşı hızlı bir tepki vermeyeceğini belirtti.

ABN Amro yolladığı bir notta dolar/TL'nin yıl sonuna doğru 5.2 seviyesine doğru çekilebileceğini öngördü.