Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün ABD, Suriye harekatı nedeniyle Türkiye'ye yönelik bir dizi yaptırım açıkladı. Ancak yaptırımlar beklenenden daha 'ılımlı' bulundu ve kur tarafında etkisi sınırlı kaldı. Kur yaptırımların açıklanmasıyla 5.90'ın altına inse de burada kalıcı olamayarak yeniden 5.90'ı aştı.

Dün gece saatlerinde Halkbank'a Manhattan'daki federal savcılar tarafından dava açıldığı haberi sonrası Dolar/TL yükselişini sürdürdü. Dün 5.86 - 5.93 bandında dalgalanan dolar bu sabah 5.91'den 5.88'e geriledi, euro 6.54'ten 6.50'ye, sepet kur 6.23'ten 6.19'a geriledi.

Şeker Yatırım yolladığı notta kur beklentisine dair " Dün düşüş eğiliminde olan Dolar/TL kurunda Türk Lirası lehine işlemlerin devamı durumunda sırasıyla 5.85 ve 5.79 seviyelerine doğru geri çekilmeler olabilir. Kurun 5.92 üzerindeki fiyatlamalarında ise 6.00 psikolojik direncine doğru yükseliş kaydedilebilir." ifadesini kullandı.

Dün günü % 1'den fazla yükselişle tamamlayan BIST 100 Endeksi bugüne % 1'in üzerinde satıcılı başladı. Halkbank hisseleri açılışta %7'den fazla düştü. Ziraat Yatırım "Dünkü yükselişe karşın kısa vadeli düşüş kanalının içerisinde kalmaya devam eden endekste göstergelerdeki toparlanma da sınırlı. Şu aşamada, 96.200 direnci aşılmadıkça gün içerisinde kanal alt bandına doğru düşüş eğilimi görülebilir." değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bugün Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Yapılacak görüşmeler, yurtiçi piyasaların hareketinde de belirleyici olacak.