Advertisement
HABERLER ABONE OL

Doların küresel çapta güçlü seyretmesiyle Dolar/TL 2018 Ağustos'undan beri en yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor. Dün güne 6.81'den başlayan dolar daha sonra yüzde 1'den fazla artışla kritik 6.90 seviyesini aşmış, günü de 6.9123'te tamamlamıştı. Kur bugün de yükselişini sürdürerek 6.9406'ya kadar çıktı.

Koronavirüs kaynaklı endişeler Lira üzerinden baskı yapmaya devam ediyor. Lira bu ay başından beri dolar karşısında yüzde 4'ten fazla değer kaybetti. Dün ABD'de tarihi düşük seviyelerde gelen ekonomik veriler, risk iştahını azaltırken bugün gelişen ülke para birimlerinde de düşüşe neden oldu. 

Meksi Yatırım VİOP Genel Müdür Yardımcısı Ergün Tekgül doların tüm dünyada yükseldiğini, gelişen ülkelerin tamamında zayıflama olduğunu hatırlatarak "kurda Ağustos 2018'de görülen 7 liralara yaklaştık, 6.80'in üzerinden kaldıkça TL'de kan kaybı devam edebilir gibi görünüyor." yorumunu yaptı.

Dün küresel piyasalardaki aşağı yönlü harekete paralel, Borsa İstanbul da satıcılı bir seyir izledi ve günü yüzde 2'den fazla düşüşle tamamladı. 

Bugün yurt içinde menkul kıymet istatistikleri, ABD'de işsizlik maaşı başvuruları ve konut başlangıçları takip edilecek.