Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dün 6.95-6.99 bandında dalgalanan Dolar/TL güne de 7 sınırında başladı. Gün boyu bu seviyenin üzerinde seyreden kur saat 16:51'de 7.00 seviyesini test etti. Merkez Bankası'nın geçen hafta 100 baz puanlık beklentinin üzerindeki faiz indirimiyle dolar 7 sınırına dayanmış, Çarşamba akşamı da New York seansında 7.0077'yi test etmişti.

Bu sabah gelişen ülke para birimleri dolar karşısında yatay/yüksek seyrediyor.

Bu hafta Fed ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararı takip edilecek. Salgının ekonomilerde yarattığı tahribatı önlemek için önemli adımlar atan iki Merkez Bankası'nın yeni adımlar atıp atmayacağı izlenecek. Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak.

Garanti BBVA bir notunda virüs salgınıyla beraber gelişmekte olan ülke para birimlerinde başta riskten kaçınma eğilimi ve mevcut ekonomik kırılganlıklar nedeni ile değer kayıpları izlendiğini belirterek, "Meksika Pezosu, Brezilya Reali ve Güney Afrika Randı’nda yıl başından bugüne dolara karşı %30’un üzerinde değer kaybı yaşandı. Türk Lirası’nda ise bu durum %17 ile sınırlı kaldı..Bizim yıl sonu USDTRY kur tahminimiz 6.75 seviyesinde bulunuyor.

TL’nin bu süreçte diğer GOÜ para birimleri ile ortalama bir performans gösterdiği dikkat çekiyor ancak negatif ayrışma söz konusu değil ve hastalık salgını ile ilgili yurt içinde olumlu istatistiksel veriler son birkaç gündür oluşmaya başladı. Buna paralel olarak ekonomi ile ilgili umut verici bir gelişme veya haber akışı TL cinsi varlıklarda hızlı değer artışı sağlayabilir. Kurda 7.00– 7.02 seviyelerinin gün içi direnç olarak, aşağıda ise 6.95– 6.90 seviyelerinin destek olarak kullanılabileceğini önermekteyiz. Dolar Nisan kontratında; Gün içi direnç seviyesi 7.02 - 7.04 ; destek seviyeleri de 6.97 – 6.92 olarak kullanılabilir." değerlendirmesini yaptı.